1/5

WOKING

HIGH TOR HOUSE

Modern styles of living do not always sit comfortably with period-house layouts, particularly in terms of the relationship of the kitchen with the reception areas and garden.  Addressing this disconnect was the starting point for this residential extension project where the goal was to deliver an integrated family / kitchen / play space for a young family.  Primary changes were the creation of an L-shaped kitchen / play room linking the original kitchen at the front with the back garden, the relocation of the garage with a TV room built over along with enhancements to the entrance lobby to make space for a cloak room.

 

The house is located in a conservation area requiring great care to harmonise the original and new elements both on the house itself and with the wider eclectic / Edwardian / Arts & Crafts styling of its neighbourhood.  Close co-operation with an arboreal specialist was also required to work around the numerous preserved trees on the site as part of the successful planning application process.

10 /   2019